Konjac Sponge - jämförelse

Piggelins / 29 Mars, 2014 - 21:49 / Ansikte
0 kommentarer

Jag har varit nyfiken på konjacsvampar ett bra tag och när jag precis hade klickat hem en så fick jag en till i min Glossybox. Nu har jag använt båda i ett par månader och känner mig mogen för en liten jämförelserecension. 

Svamparna jag har testat är Karmameju Natural Konjac Sponge och Konjac Sponge Pure Konjac Slim Round Baby Sponge (för varför ha ett kort namn?). Båda består av 100% naturligt material och utlovar ungefär samma saker: mjuk och mild rengöring, exfoliering och PH-balanserande egenskaper. Den första blir din för 89:- och den senare för 79:-
Karmamejus svamp är utrustad med ett snöre som gör det enkelt att förvara den. Jag hänger bara upp det brevid badrumshandduken och så får den torka. Uppblött är den är 7 cm i diameter och 3,5 cm hög men krymper lite i storlek när den torkar. Denna svamp torkar ihop helt och hållet så innan användning måste den blötas upp i ett par minuter.
 
Svampen från The Konjac Sponge levereras fuktig och torkar inte ihop på samma sett som Karmamejus. Den håller sig fuktig men efter ett par dagar så torkar den lite i kanterna. Den mäter 8,4 cm i diameter och 2 cm på höjden. Den har inget snöre eller liknande för att kunna hänga upp den. 
 
 
Så vilken föredrar jag?

Till ansiktet föredrar jag svampen från The Konjac Sponge. Jag gillar storleken bättre för ansiktvätt och den mjukare och skonsammare än Karmamejus som är väldigt kompakt och rivig i ytan, lite väl rivig och sträv för min känsliga hy faktiskt. Den passar dock perfekt för att exfoliera hals, nacke, bakom öronen och bröstkorg, vilket jag använder den till i duschen. Som ansiktstvätt går den dock bort för min del men har du fet hy kanske den tvärtom passar riktigt bra.

Vårblommor!

Piggelins / 20 Mars, 2014 - 15:00 / Hem och Inredning
1 kommentarer

Eftersom jag blev ordinerad av läkaren att inte träna under tiden jag blir utredd så hittade jag på ett mer harmonisk nöje den här helgen - plantera blommor! Jag köpte två buketter med tulpaner och två krukor minipåskliljor och gjorde vårfint i köket. 

Man blir så glad av blommor! Och på nåt sätt känns det mer städat hemma när man har fina blommor. Nån som förtår vad jag menar?
 
 
 
 
 
 
 
 

Dior Porcelaine

Piggelins / 18 Mars, 2014 - 20:15 / Naglar
0 kommentarer

Hej ho! Allt bra med alla? Jag har mått lite sisådär de senaste veckorna och det visade sig ha en förklaring. Jag åkte till läkaren och gjorde ett EKG och ultraljud i fredags vilket visade sinustakykardi. Hon tog det seriöst och bokade in mig för provtagning så på måndag morgon var jag på Sabbatsberg och tog prover men ett par av proverna hade de inte rätt utrustning för, så mitt i måndagsrusningen fick jag byta sjukhus och åka vidare till Karolinska. Yay!
 
Ney... Det hela gick ändå smidigt och 7(!) rör blod senare var jag klar. Yr i mössan och utan mat i magen kastade jag i mig en sjukhusfralla och åkte till jobbet. Härligt start på veckan. Knaprar hjärtmedicin gör jag också...
 
Detta ledde till att jag tyckte väldigt synd om mig själv och om man inte får slösa pengar på Dior då, då vet jag inte vad som är skäl nog. Jag kom i alla fall därifrån med två nagellack och lite prover och först ut att visas upp är sönderbloggade Porcelaine. Som många andra hade jag lite problem med appliceringen då konsistensen var lite rinnig och svår att få jämn. Det här är ett sånt lack som man lär sig måla med efter ett par gånger tror jag, i alla fall för min egen del. Påminner lite om Isadoras Cloud som jag hade för flera år sen. Jag tycker i alla fall jättemycket om det och tror det kommer bli en favorit i vår och sommar.