NOTD: Isadora - Purple Reign

Piggelins / 26 Augusti, 2013 - 20:20 / NOTD
5 kommentarer

Dagens naglar pryds av Purple Reign från Isadoras höstkollektion - Color Chock. Det är ett murrigt, höstlila krämlack som verkligen faller mig i smaken. En sån här nyans är nästan ett måste i lacklådan tycker jag. Som vanligt när det gäller Isadora var det lättlackat, torkade fort och blev opakt på två lager. Dock tycker jag att deras breda borste är jättejobbig. Den är alldeles för bred för mina små naglar men jag antar att jag är ett undantag och att de flesta andra tycker den är jättebra :P
 
Trind Nail Repair i botten och Seche Vite på toppen.
 
 
 
 
 
 

Recension - Peter Thomas Roth CC Cream Broad Spectrum 30 SPF

Piggelins / 23 Augusti, 2013 - 11:11 / Ansikte
0 kommentarer

Nu har jag testat CC krämen från Peter Thomas Roth i ca en månad och det är dags för ett litet utlåtande. Jag har testat nyansen light till medium.
 
 
Krämen innehåller vårdande ingredienser som camu camu-bär (vad nu det är?) som innehåller 30 gånger mer c-vitamin än en apelsin. Dettta ska förbättra kollagenet som gör huden fastare, ljusare och ungdomligare. Den skyddar mot solen med SPF 30 och ska återfukta och ge en lätt täckning för att dölja skavanker.
 
 
 
Jag har faktiskt blivit lite kär i den här krämen på sistone. Jag tror inte att jag har upplevt att min hud har fått en så märkbar skillnad av någon annan produkt förut. Min hy är typ perfektion. Den har lyster, den är jämn, inga finnar eller kvisslor, jag är mjuk och len och är fast och fin. Jag tycker den är superbra och har gett det överlägset bästa resultatet vad det gäller BB- och CC krämer som hudvård.
 
Täckningen är också bra. Jag var lite skeptisk till färgen först eftersom den drar mot gult men det visade sig inte vara några problem. Den passar jättebra som bas under ett puder och jag har Maybelline Bronzing Powder 05, vilket är en ljus nyans som jag har blivit väldigt förtjust i. På kinderna toppar jag med Benefit's Hervana rouge.
 
Betyg: 5/5

Michael Kors - Armbandsur

Piggelins / 21 Augusti, 2013 - 21:30 / Vardagsliv
1 kommentarer

Jag tänkte lite närmre visa min fina, fina, fina klocka som jag fick av min underbara sambo. Den kommer från Michael Kors och är köpt i New York. Jag tycker så mycket om den och piffar verkligen upp vilken outfit som helst. Dessutom är jag mycket mer en guldtjej än en silvertjej så han känner mig väl kan man säga :) Jag älskar stenarna runt om, de tre fina urtavlorna i mitten och att det är romerska siffror istället för vanliga. Tack älskling! <3
 
 
 
 
 

Födelsedagsfirande

Piggelins / 20 Augusti, 2013 - 22:24 / Vardagsliv
4 kommentarer

I förra veckan fyllde jag år. Närmare bestämt 23 hela jordevarv. Dagen firade jag med min pojkväns familj och jisses vilket fint firande jag fick! Champagne, räkcoctail, grillat och white lady-tårta till efterrätt. Det var en så trevlig kväll och jag fick så fina presenter. Tack för en toppenkväll!! <3
 
 
Av min pojkvän fick jag den otroligt fina klockan från Michael Kors. Jag älskar den verkligen och har den jämt! Dessutom, som om det inte redan vore nog, fick jag världen bästa hårtork från Babyliss. Den är helt otroligt bra och mitt hår blir torrt efter dusch på tio minuter, istället för en haltimme som innan. Dessutom har den en jättesmart funktion med sladden. Man håller in en knapp och så rullas sladden in i skaftet, precis som på en dammsugare :)
 
Dessutom fick jag fina vintage örhängen, en träningströja, en prenumeration på Plaza Kvinna och en flaska bubbel som inte finns med på bild. 
 
 
 Och jättefina blommor!

Nytt i badrummet

Piggelins / 18 Augusti, 2013 - 17:33 / Hudvård
0 kommentarer

Igår var jag inne på en av mina favoritbutiker när det gäller dusch och badrum - Rituals - och botaniserade. Sen tidigare har jag handtvål, schampo och balsam från samma hus och nu var det dags att prova nåt nytt. 

 
Rituals Foaming Shower Gel Sensation är en gel som blir ett mjukt skum när det kommer i kontakt med luft. Det är väldigt tjockt och drygt och Yogi Flow luktar underbart gott! Det ska bli kul att testa den här de närmaste veckorna och efter vad jag har sett hittills är jag imponerad.
 

Veckans snapshots

Piggelins / 12 Augusti, 2013 - 12:54 / Veckans snapshots
1 kommentarer

Tänk att vi redan är inne på augusti! Det är väl bara en tidsfråga nu innan hösten tränger sig på. Det här är vad jag har haft för mig under veckan:
1. Jag botaniserade på Claes Ohlson och kom därifrån med ett fint block och en penna till jobbet :)
2. På Hemköp i Solna Centrum har de allt man kan tänka sig från Star Nails. I en jättelåda dessutom :P
 
3. Jag såg en cool skylt nära där jag bor.
4. Mitt nya favoritvatten från Loka matchade mina naglar oförskämt bra. Candy Crush från Isadora. Det är så fint! Jag kan inte få nog av det.
5. Jag fick hem en leverans från Beautybay med lite nya saker.
6. På våningen under oss finns världens sötaste fik med vintageprylar man kan köpa.
 
7. Där har även trappan upp till vår våning ett namn :)
8. När helgen kom var det inget annat än choklad och vin som gällde.
 
9. Jag åkte till min sånglärare på Ekerö för att öva inför en audition som jag ska på i helgen.
10. Hon har även världens vackraste kök!

Bare Minerals Marvelous Moxie Lipstick - Light It Up

Piggelins / 11 Augusti, 2013 - 10:00 / Läppar
1 kommentarer

Det här fina läppstiftet är det nyaste i min samling. Det är riktigt krämigt och glider på bra när man applicerar. Det är väldigt bra pigmenterat och sitter bra på under dagen. Det kan blöda ut lite efter några timmar, men det orkar jag inte störa mig så mycket på. Jag har dessutom haft torra läppar senaste veckan så det kan bero på det. Light It Up är ett toppenstift i en härligt korallig färg. Me like a lot!
 
 
Fint att ha på jobbet!
 

Recension: Dr. Brandt Shinerase Mat CC Cream SPF 30

Piggelins / 10 Augusti, 2013 - 11:53 / Ansikte
0 kommentarer

Nu har jag testat CC krämen från Dr. Brandt i ett par veckor och tycker det är dags för ett utlåtande. Dr. Brandt Shinerase Mat CC Cream SPF 30 har som namnet anger SPF 30, är fri från parabener, ska ge ett matt resultat och inte täppa igen porerna. Den finns i två nyanser och jag har testat medium to dark.
 
 
Det jag gillar med den här krämen är framförallt täckningen. Den ger inte riktigt lika mycket täckning som en foundation men inte heller lika lite som en BB cream. Färgen passar mig bra och är inte riktigt så mörk som man kan tänka sig att "medium to dark" ska vara. I mitt fall är det bara bra men för andra med mörkare hudnyanser kan det bli ett problem. 
 
 
 
Fastän den säger att resultatet ska bli matt blir resultatet på mig allt annat än det. Jag blir tvärtom väldigt oljig och glansig och den måste fixeras med ett puder. Jag har använt Make Up Forevers HD Powder eller Maybelline Fit Me Bronzing Powder i en ganska ljus nyans. Med puder gifter sig krämen riktigt fint och jag får den där "me-but-better"-looken som man är ute efter. 
 
Men även senare under dagen kan den där oljiga känslan komma tillbaka, speciellt i pannan och känner att jag vill applicera extra puder. Eftersom jag är väldigt torr så är det här en främmande känsla för mig. Detta drar ner betyger för min del men till krämens försvar har det ju varit osannolikt varmt i sommar.
 
Trots att jag gillar täckingen och får ett fint resultat så dras betyget ner på grund av den oljiga känslan som infinner sig. Jag är inte alls van vid det. Jag upplever att det mildras lite om jag blandar med en primer innan jag applicerar krämen men jag tycker att en kräm som CC cream, som utger sig för att ha så många egenskaper ska kunna gå att använda utan att behöva blanda ut den. Kanske gör den sig bättre vintertid när det är torrare ute?
 
Dr. Brandt Shinerase Mat CC Cream finns att köpa på Sephora och eleven.se för 395:/30 g
 
Betyg: 2/5

Peter Thomas Roth

Piggelins / 08 Augusti, 2013 - 22:31 / Ansikte
1 kommentarer

Titta vad som fanns att hämta på Hemköp när jag kom hem idag! :) En spretans ny CC cream från Peter Thomas Roth, som är ett märke jag aldrig har tesat något från förut. Den här har, förutom CC krämernas mer täckande formula dessutom 30 SPF, anti-ageing egenskaper, Det ska bli jätteintressant att testa den och jämföra lite med min andra CC cream från Dr. Brandt. Jippie! 
 
 

Rengöring

Piggelins / 07 Augusti, 2013 - 23:01 / Ansikte
2 kommentarer

Jag är på jakt efter en ny rengöring till ansiktet. Jag orkar inte hålla på med massa olika utan jag vill helst att samma rengöring både ska ta bort smink och göra rent själva ansiktet. Just nu har jag Bare Minerals Exfoliating Treatment Cleanser som är ett pulver som blir en pasta med små peeling-korn när det blandas med vatten. Jag är ganska nöjd med den men jag skulle vilja att den rengjorde mycket bättre. Istället är jag nyfiken på dessa just nu:
 
 
M Picaut Nourishing Cleanser
Den här fick jag ett prov på på Acadermia-mässan och blev helt blown away! Den har allt som jag vill ha i en cleanser. Den mjukgjorde, luktade gott av vanilj och var sjukt effektiv på att rengöra. Det enda minuset är att man måste anstränga sig lite för att få tag i den. Antingen beställa via nätet eller gå till en salong som är återförsäljare. Och nej, det är kanske inte det krångligaste som har hänt mänskligheten men jag hade föredragit om det fanns på KICKS, Åhléns eller NK.
 
Dermalogica Special Cleansing Gel
Den här är jag nyfiken på av den enkla anledningen att jag aldrig har provat nåt från Dermalogica. Jag vill testa helt enkelt och se om det är något jag gillar.
 
The Body Shop Tea Tree Cool & Creamy Wash
Jag fick ett prov på Tea Tree Skin Clearing Facial Wash och tyckte jättemycket om den, främst på grund av den härliga svalkande känslan från tea tree-oljan. Den här 2.0-versionen har blivit tokhyllad på massvis med bloggar så självklart är jag nyfiken på den.
 
Fortsättning följer...

NOTD: Nails Inc - Brook Street

Piggelins / 05 Augusti, 2013 - 15:00 / NOTD
1 kommentarer

I månadens Glossybox fanns det här nagellacket från Nails Inc med. Jag var skeptisk till det först eftersom rosa nagellack kan se lite hur som helst ut på mig. Men det fanns aldrig nån anledning att misstro! Brook Street visade sig vara väldigt smickrande mot min hudton och jag tycker väldigt om det. Det var det lättlackat och täckte med två lager, något tjock formula kanske men inte så det störde. Dessutom har hållbarheten varit lite av ett mirakel. När de här bilderna togs har jag burit lacket på i fyra dagar! 
 
Jag hade Essie Nourish Me i botten och Seche Vite på toppen.
 
 
 
 
I skugga

Veckans snapshots

Piggelins / 04 Augusti, 2013 - 22:18 / Veckans snapshots
0 kommentarer

Solen är verkligen evig den här sommaren. Inte mig emot, för mig får det gärna hålla på hur länge som helst. En fin höst vill vi gärna ha också. Moder jord? Please? 
 
1. Fin utsikt från Årstabron.
2. Jag älskar färg! På kläder, accessoarer, naglar - allt! :)
 

3. Mysig frukost på altan med magasin.
4. Testar hydrating lotion från Gilda.
 
 
5. Att doppa fötterna i poolen kan vara det bästa som finns.
6. Fina blommor. Jag älskar verkligen blommor :P
 

Walking on sunshine

Piggelins / 03 Augusti, 2013 - 16:26 / Solskydd
3 kommentarer

Idag är det årets varmaste dag och natten till idag var det dessutom årets första (kanske enda?) tropiska natt. Själv spenderar jag den ute på altanen med pool och vad är då viktigare än bra solskydd? När det dessutom fläktar rätt bra som det gör idag, blir solen inte heller lika tryckande het och då känns det inte som att den tar så mycket som den faktiskt gör. Jag ska visa mina favoritsolskydd som har fått hänga med hela sommaren:
 
 
 
Biotherm Lait Solaire SPF 30 For Face And Body
Den här godingen skyddar mot både UVA- och UVB-strålning. Den doftar gott av citron och fungerar ypperligt både i ansiktet och på kroppen. Själv använder jag den mest i ansiktet och på bröstkorgen eftersom det är de enda ställena där jag behöver SPF 30. Jag upplever även att den verkar mjukgörande och motverkar att huden stramar som den kan göra när man solar. Den finns även i en jätteburk med pumpfunktion!
 
Badger Balm Mineral Sunscreen SPF 16 Aloe
Det här solskyddet är ett helt och hållet nedbrytningsbart solskydd. Vi blev rekommenderade att ha med det till Mexiko eftersom många parker endast tillåter det då de är väldigt rädda om sin natur och sitt korallrev som är det näst största i världen. Det är uppbyggt av mineraler och innehåller även aloe vera för att lugna huden då den exponeras för sol. Formulan är bra och lämnar ingen vit hinna utan huden känns återfuktad.
 
Jag gillar verkligen båda de här solskydden. SPF 16 kan tyckas snålt men det räcker för mig såhär på sensommaren när jag har byggt upp en bränna och dessutom sitter en del i skuggan. Dessutom tycker jag att förpackningarna är bra. Solkräm kan annars kännas lite klumpiga att ha med. Det enda minuset är väl att ingen av dem är vattenfasta så jag som hoppar i och ur poolen i tid och otid får stryka på lite extra.